Ozvěny víkendu: o čtyřech dlouhých štrekách a jedné vítězce

Ozvěny víkendu: o čtyřech dlouhých štrekách a jedné vítězce

Datum zveřejnění: 30.5.2018

Uplynulý týden nás doslova zavalil závodními výzvami v rámci Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje – postupně se běžely Smejkalovky pomáhají, Běh ve Skalce, Čehovská desetitisícovka, Půlmaraton údolím Moravské Sázavy a Nadační běh Mamut Přerovem. Přesto se našli tací z nás, kdo si v té záplavě našli čas a energii také na další starty. Posuďte sami.
Jako předkrm posloužil v úterý Jarní neředínský kros v režii Karla Pikala a manželů Svačinových. Na bezmála osmikilometrové trati skončil celkově třetí a druhý z chlapů mlaďochů Zdeněk Krejčí (29:44). Jeho brácha Tomáš bral páté místo v téže kategorii (33:51). Čtvrtá mezi mladicemi skončila Magda Zdráhalová (40:07), pátá Kája Jedličková (40:55) a šestá Alena Fritscherová (41:39). Pro druhé místo mezi nejdospělejšími děvčaty si doběhla Jana Minaříková (44:01).
Samotný víkend se pak nesl ve znamení opravdu dlouhých závodů. Parádní trefa se podařila Zdeňku Dokulilovi, který vyrazil mimořádně na půlmaraton nikoliv do Zábřeha, ale do Nového Jičína a odměnou mu bylo absolutní vítězství za čas 1:22:11. Gratulujeme!
V nejvýchodnějších částech naší republiky se ve stejném čase konaly hned dva náročné horské závody s ultramaratonskými parametry. Na Rock Point Horské výzvě Beskydy jsme měli zástupkyni na nejdelší, více než dvaašedesátikilometrové trase, která se běžela povinně ve dvojicích. A Blanka Doleželová ji spolu s Mariánem Humeným zvládli v čase 9:41:28 jako 39. pár v pořadí a devátý v kategorii mix! Na neméně oblíbeném a náročném Valašském hrbu si nikdo z našeho klubu na královskou padesátku netroufl, zato jsme měli hned několikanásobné a úspěšné zastoupení na druhé nejdelší třicítce – celkové pátý a druhý v áčku byl Zdeněk Krejčí (2:12:16), sedmý absolutně a pátý v béčku skončil Honza Lachnit (2:16:34) a 32. ve stejné kategorii doběhl Tomáš Krejčí (2:45:21).
Poslední z dlouhých běhů (a srdcovka autora těchto řádků) se konal v nádherné přírodě Vysočiny. Horský běh Bystřickem kolem Vírské přehrady si premiérově vyzkoušela Jana Matějíková a hned z toho bylo čtvrté místo mezi ženami a druhé v jejich nejmladší kategorii za čas 2:28:09. Do nejlepší čtyřicítky celkově se na kopcovité trati dlouhé přes 27 kilometrů vešel i Vít Lenhart (2:53:29).
Absolutní vítězkou uplynulého běžeckého víkendu je však podle nás Kristýna Otevřelová a s ní malý Martínek, jimž přejeme vše nej!:-)

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *