Návod na běžecký trénink v době šílené

Návod na běžecký trénink v době šílené

Datum zveřejnění: 3.3.2021

Milí přátelé, přiznejme si to naplno, doba vymknutá z našich artritických kloubů legislativní péčí mocenských orgánů efektivnímu a smysluplnému tréninku příliš nepřeje. Naštěstí náš neformální, nikým nevolený a neuznávaný běžecký institut (který je mimo jiné autorem známého projektu závodní PES) vyvinul několik doporučení, s jejichž pomocí si můžete také vy uchovat solidní kilometráž a tudíž i běžeckou formu.

Nejnovější oplocení běžeckých revírů do hranic obecních katastrů rozdělilo milovníky vytrvaleckých tratí do značně nerovných kast. Docela hej je ještě obyvatelům Olomouce, kteří mají pro své rejdy k dispozici celkem slušně rozlehlý lán včetně lesů okolo Svatého Kopečka, Lošova a Radíkova. I na ně však číhá skryté nebezpečí – pokud by například mířili za čerstvým vzduchem po cyklostezce od Chválkovic přímo směr svatokopecká bazilika, hrozilo by jim zastřelení zezadu na území svobodných Samotíšek. Doporučujeme proto tuto rizikovou zónu oběhnout přes katastr Droždína, také na Bukovany se to smí.

Co však mohou dělat třeba takoví občané Hlušovic, jejichž dříve nepatrná a dnes vzkvétající obec dostala historicky do vínku katastrální území o rozloze středního psího kotce? Přitom i zde žije řada našich kamarádů holdujících běžeckým radovánkám. Pokud by se chtěli doslovně držet litery vládního dobrodiní, museli by přestoupit na střední tratě. I na ně však náš institut ve svých výzkumech myslel. Jestliže tedy stejně jako Hlušovičtí víte, že váš legální výběh končí po pár stech metrů jindy prázdné a přívětivé cyklostezky, přibalte si do kapsy svého běžeckého oděvu igelitovou tašku, FFP2 a platební kartu. Nakupovat totiž kupodivu smíte v rámci celého okresu, tedy třeba v Penny v Moravském Berouně. Při setkání s ozbrojeným ramenem zákona tudíž nesportujete, ale zásobujete rodinu. Běžec je dle silničního zákona stále chodcem a v extravilánu se pořád ještě smíme pohybovat bez respirátoru.

Tak tedy běhu a zdravému rozumu třikrát hurá!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *