Pár slov kamarádům: Jak jsem se ocitl na kandidátce

Pár slov kamarádům: Jak jsem se ocitl na kandidátce

Datum zveřejnění: 30.9.2020

Milí (nejen) běžečtí přátelé,
někteří z vás si v posledních dnech všimli a s překvapením se mi o tom zmínili, že se moje jméno ocitlo na jednom z hlasovacích lístků před nadcházejícími volbami do Zastupitelstva Olomouckého kraje. Přestože o mě většina z vás ví, že jsem nikdy neměl politické ambice a ani nijak zvlášť nevyhledávám debaty na čistě politická témata.
Na tom se nic nezměnilo a platí to i nadále. Na řadu témat z veřejného života mám sice stálé a vcelku čitelné názory, určitě je ale neplánuji prosazovat profesionálně v některém z orgánů státní moci. Svou symbolickou účastí na kandidátce koalice ČSSD a Patrioti Olomouckého kraje pouze vyjadřuji svou podporu člověku, kterého znám dlouho, vážím si jej, považuji jej za svého kamaráda a alespoň takto mu děkuji za jeho mnohaletou podporu našim běžeckým projektům a aktivitám. Vzhledem k vývoji preferencí a svému číslu v pořadí kandidátů jsem si navíc celkem jistý, že se mě politické starosti nebudou týkat ani po volbách na začátku října.
A kdyby se se svět zbláznil a ironická paní Náhoda vytáhla moje jméno z osudí určeného výhradně „hvězdné pěchotě“? Jsem trochu fatalista a neuhnul bych. Za co a proč bych bojoval, samozřejmě vím a nikdy se tím netajím. Ale to se naštěstí (hlavně pro mě) nestane.:-)
Tolik tedy na vysvětlenou a slibuji, že se už budu snažit, aby moje jméno bylo zase vidět především ve výsledkových listinách našich běžeckých závodů. Těším se!

Adam Fritscher

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *