Zdeněk Krejčí je potřetí v řadě celnickým mistrem republiky na desítce

Zdeněk Krejčí je potřetí v řadě celnickým mistrem republiky na desítce

Datum zveřejnění: 25.9.2020

Na konci srpna to s jeho kotníkem po Jesenickém půlmaratonu nevypadalo dobře, o dva týdny později však Zdeněk Krejčí nakonec na Mistrovství Celní správy ČR v bězích nechyběl. A to je moc dobře! Člen naší TJ se totiž v Teplicích stal již potřetí v řadě celnickým mistrem republiky na deset kilometrů. Gratulujeme!
Na závody do Teplic přijelo poměřit své síly jednapadesát celníků z různých koutů České republiky i Evropy 36. ročník Mistrovství Celní správy ČR v bězích, které je od roku 2001 zařazeno do kalendáře Evropské celní sportovní asociace (ECSA), zde uspořádal první zářijový víkend Celní úřad pro Ústecký kraj ve spolupráci s Klubem celníků. Současná situace kolem koronaviru v Evropě měla bohužel podíl na tom, že se v teplickém hotelu Panorama sešlo kromě zástupců krajských celních úřadů reprezentujících českou celní správu pouze 11 zahraničních účastníků ze šesti evropských zemí (Německo, Rakousko, Belgie, Nizozemí, Lucembursko, Slovensko).
Předehru mistrovskému klání na desítce obstarala celnické míle, na jejíž start se postavilo 38 běžců a běžkyň. Trať dlouhou 1600 metrů zdolal nejrychleji další náš kamarád Petr Vymazal v čase 05:23 právě před Zdeňkem Krejčím (05:24). Třetí doběhl Jaroslav Šmíd (05:25). „Už před startem a během celého závodu jsem bojoval s velkou únavou. Vedl jsem, ale první místo jsem neudržel. Nakonec z toho byla bitva do posledních metrů, v nichž měl Petr Vymazal více sil. Nakonec jsem byl rád za těsné uhájení druhého místa, navíc v čase o dvě vteřiny lepším než vloni, takže to zase tak špatné nebylo,“ usmíval se Zdeněk Krejčí.
Na start sobotního hlavního závodu na 10 kilometrů se postavilo 34 běžců, mezi nimi i sedm odvážných žen. S náročným terénem v okolí hradu Doubravka se nejlépe dokázal vypořádat devětatřicetiletý Němec Benjamin Luber, který proběhl cílem jako první v čase 38:12. Další příčky obsadili Zdeněk Krejčí (38:48) a Jozef Kováč (39:06) ze slovenské finanční správy. A protože byl Zdeněk prvním Čechem, už potřetí se mohl radovat z titulu národního celnického šampiona. „Vloni jsem si na této trati udělal osobák 37:23, vzhledem ke slabší účasti jsem i přes zraněnou nohu a menší formu cítil jistou šanci na obhajobu. Po startu jsem se chytil Němce, ale po prvním kole ze čtyř jsem jej neudržel a naopak se ke mně dotáhl slovenský reprezentant Jožka Kováč. Toho jsem se dokázal zachytit a do posledních sil jsme bojovali o druhé místo, které se mi nakonec podařilo získat. Je to skvělé, třetí titul byl můj tajný sen,“ radoval se Zdeněk Krejčí. A my mu za to ještě jednou moc gratulujeme!

Další fotografie ze šampionátu naleznete ZDE.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *