Přebor Ligy 100 přibírá dva závody, Velká cena vytrvalců zatím pravidla nemění

Přebor Ligy 100 přibírá dva závody, Velká cena vytrvalců zatím pravidla nemění

Datum zveřejnění: 2.7.2020

Koronavirová epidemie zasáhla mimo jiné i do podoby většiny dlouhodobých sportovních soutěží nejen v tuzemsku. Týká se to samozřejmě také celoročních běžeckých seriálů. O změnách v letošní Malé ceně mladých vytrvalců jsme se zmiňovali minule, nyní se pojďme podívat na Velkou cenu vytrvalců Olomouckého kraje a Přebor TJ Liga stovkařů Olomouc.
Druhý jmenovaný seriál je interní soutěží určenou výhradně členům Ligy stovkařů Olomouc. Letos měl mít náš přebor osm dílů, tři z nich – Běh Výstavištěm Flora Olomouc, Bělkovický kros a Kokina běh – ale neodvratně „odvál“ COVID-19. Ke zbylým pěti závodům (Zimnímu běhu přes Kosíř, Běhu Jana Opletala, Hudební pětce na dráze, Litovelské nealkoholické čtrnáctce a Horskému běhu Stará Ves – Alfrédka – Stará Ves) proto připojujeme další dva pořádané členy naší TJ: Běžecký mítink – Bohuňovice (29. 8.) a Přáslavickou devítku (21. 11.). Ze sedmi částí bude do konečných výsledků započítáváno nejlepších pět (a to stejným systémem jako ve Velké ceně vytrvalců Olomouckého kraje). Výsledky budou vyhlášeny na členské schůzi 2021 a ti nejlepší odměněni pěknými trofejemi. A pozor! Opět počítáme s vylosováním jednoho z účastníků našich závodů – tentokrát bude v osudí los za každou jednu účast, takže ti, kdo poběží všech sedm dílů, budou mít sedminásobnou šanci na hodnotnou výhru.
Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje přišla vinou koronaviru zatím o 14 z celkových 54 závodů. Verdikt v tuto chvíli zní, že se pravidla měnit nebudou, pokud nedojde k dalším vynuceným změnám. Stávajících 18 naplno hodnocených závodů ze zbylých 40 se totiž jeví jako adekvátní poměr.
Tak tedy rychlé nohy a těšíme se na viděnou!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *