Dušan Kopečný je českým rekordmanem! Na páse uběhl za 48 hodin 305 kilometrů

Dušan Kopečný je českým rekordmanem! Na páse uběhl za 48 hodin 305 kilometrů

Datum zveřejnění: 2.12.2019

Skvělých výsledků a výkonů na mezinárodní scéně jsme díky vám, členům naší TJ zaznamenali hned několik, nyní tu však máme něco opravdu mimořádného. Český národní rekord totiž od první půle listopadu drží právě zástupce Ligy stovkařů Olomouc. Konkrétně Dušan Kopečný, jenž v polském Zabrze stanovil nové české maximum v běhu na 48 hodin na běžeckém pásu. Národní rekord teď díky němu činí 305,29 km. Moc gratulujeme!
V moderním fitness centru ReShape Fitness v Zabrze u Katowic se konala akce, kterou samotní pořadatelé označují za mistrovství Polska a někde se píše dokonce i o světovém šampionátu. Závodu se zúčastnilo devět běžců z pěti zemí, z toho sedm mužů a dvě ženy. Dušan Kopečný šel do boje 12 dní po svém startu na mistrovství světa ve francouzském Albi, přesto si dal za cíl překonat „alespoň“ dosavadní české maximum na 24 hodin, které držel další náš člen Michal Činčiala, jenž zaběhl v roce 2015 v Olomouci 183,6 km. Povedlo se, nový rekord z Dušanova mezičasu je 200,31 km.
„Po 39 hodinách už jsem byl ‚na kaši‘ a soustředil se jen na překonání magických 300 kilometrů. Umístil jsem se jako čtvrtý muž a pátý celkově, ale samozřejmě únava po Albi se podepsala, polovinu závodu jsem byl na druhé příčce. Sezona je zaplaťpánbůh u konce, v prosinci začnu pomalu poklusávat na další, v níž mám už dvě akce jasné – mistrovství republiky na 24 hodin na Kladně a opět pásy. Jen je potřeba alespoň potvrdit výkonnost a ideálně ji ještě zlepšit,“ hledí už dopředu Dušan Kopečný, jehož výkon na pásu na 48 hodin je momentálně desátým nejlepším na světě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *