Zdeněk Krejčí opět šampionem celníků, ultra borci řádili v Brně

Zdeněk Krejčí opět šampionem celníků, ultra borci řádili v Brně

Datum zveřejnění: 17.9.2019

Z výčtu mnoha úspěchů borců v našich barvách dosažených poslední dobou jsme opět vybrali dva, které bychom chtěli takto veřejně vypíchnout. První z nich proto, že má mistrovský lesk, a druhý pro kombinaci opravdu extrémní trati s medailovými umístěními. Znovu je však třeba zdůraznit, že potlesk a obdiv si zaslouží všechny výkony našich kamarádů běžců, protože v našem sportu více než v jiných platí, že cesta je cíl!

V konkurenci závodníků ze čtrnácti států se o prvním zářijovém víkendu konalo v Teplicích Mistrovství Celní správy ČR v bězích s mezinárodní účastí. Titul českého šampiona na desítce zde obhajoval Zdeněk Krejčí, který si jako předkrm dal opět nejprve celnickou míli, v níž se zlepšil o 7 sekund, ale i tak jeho cílový čas 5:26 stačil „jen“ na čtvrté místo celkově i v kategorii. Na startu Krušnohorské desítky (ve skutečnosti má závod cca 9,6 km) už však s dalšími 67 běžci bojoval o stupně nejvyšší. Suverénní Ir Andrew Connick byl sice nad Zdeňkovy síly, když stylem start cíl vylepšil traťový rekord, za ním už však dobíhá náš reprezentant v čase 37:23, jímž srazil ten svůj loňský o 45 vteřin a obhájil titul Mistra Celní správy ČR!

O týden později se v jihomoravské metropoli a jejím okolí konal ultramaraton Brněnský masakr s tratí dlouhou zhruba 62 kilometrů a pekelným převýšením 2300 metrů. Naše Marcela Čadová se však těchto parametrů nezalekla a skončila v kategorii i celkově mezi ženami druhá v čase 6 hodin a 48 minut. Spolu s ní dorazila do cíle i dvojice Liga 100 Olomouc, kterou tvořil náš člen Dušan Kopečný spolu s blanenským Michalem Krškou. Ti ve dvojicích brali také druhé místo a v první v kategorii od 81 do 100 let (samozřejmě v součtu). Dušanovi teď už držíme pěsti, ať mu vyjde jeho vystoupení na mistrovství světu v běhu na 24 hodin ve francouzském Albi, na něž se nominoval.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *