Král ultramasochistů! Dušan Kopečný vyhrál slavný závod TMMTR

Král ultramasochistů! Dušan Kopečný vyhrál slavný závod TMMTR

Datum zveřejnění: 23.7.2019

Po druhé příčce naší kamarádky Marcely Čadové na legendárním MUMu tu máme další skvělý ultramaratonský zářez členů naší TJ. Dušan Kopečný vyhrál v sobotu 13. července drsný TMMTR (TransMoravský Masochistický Terénní Běh), závod měřící na své hlavní trati rovných sto mil, tedy 161 kilometrů.
TransMoravský Masochistický Terénní Běh, který vymyslel legendární český ultramaratonec Tomáš Rusek a jehož kratší trať má „pouhých“ sto kilometrů, odstartoval 13. července ve dvě hodiny ráno z Lomnice a obrátku měl u jeskyní v Nemojanech (nedaleko odsud se mimochodem ultramaratonci potkávají s účastníky „naší“ Nemojské devítky). Dušan po třech startech v letech 2014 až 2016 na kratší verzi poprvé zvolil dlouhou trať a dobře udělal: závod vyhrál v čase 17 hodin a 53 minut se čtyřminutovým náskokem na absolutně druhou Lenku Horákovou (vítězkou letošního MUMu).
„Závod se konal za nepříznivého počasí, když několikrát přes den pršelo. Teď už se těším na další ultraakci, v srpnu jdeme s Marcelou Čadovou mix na Hostýnské osmě, tak to třeba dobře dopadne,“ hledí už dopředu Dušan, jemuž samozřejmě moc gratulujeme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *