Pevnost poznání: Věda hrou. A na výjimečném místě

Pevnost poznání: Věda hrou. A na výjimečném místě

Datum zveřejnění: 5.6.2019

Architektonicky unikátní stavba s dřevěnou konstrukcí, která sídlí v areálu olomoucké Korunní pevnůstky, byla ještě v roce 1857 neoddělitelnou součástí bastionové pevnosti. Zatímco tehdy se v ní skladovala munice pro dělostřelectvo, v současnosti nabízí útočiště pro vědu a neformální vzdělávání. Je doslova progresivním muzeem vědy s potenciálem bavit rodiny s dětmi, studenty a vůbec širokou veřejnost. A také partnerem TJ Liga stovkařů Olomouc, jenž už řadu let podporuje hodnotnými odměnami pro medailisty Malou cenu mladých vytrvalců.

Jakmile otevřete brány Pevnosti poznání, čekají na vás 4 interaktivní expozice s desítkami originálních exponátů z dílny olomoucké přírodovědecké fakulty. A především pak akční odborní průvodci. V historicky věrných kostýmech vás provedou pestrou historií Olomouce, seznámí vás s pozoruhodnými obyvateli Litovelského Pomoraví a dokonce vám umožní na vlastní kůži si vyzkoušet rotující trenažér pro piloty a kosmonauty – tzv.  gyroskop.

Pevnost v sobě navíc ukrývá jak poznání skrze komiks, tak prostřednictvím těch nejlepších populárně-naučných snímků. Série obřích komiksových pláten vám vtipnou zkratkou předá to nejzajímavější z dějinných bojů o Olomouc, dobývání kosmických dálav se zase věnuje celá řada filmů v digitálním planetáriu.

Pevnost poznání je právě díky svému ojedinělému prostoru a sympatickému přístupu erudovaných průvodců skutečně inspirativním místem, v němž se ladně prolíná rozmanitá historie s dynamickou současností. Pevnost poznání najdete přímo v areálu Korunní pevnůstky (17. listopadu 7), muzeum má otevřeno vždy od úterý do neděle od 9 do 17, o víkendech pak až do 18 hodin. 

Více na www.pevnostpoznani.cz.

Pevnost poznání | PF 2019 | Věříme v poznání…

Místo + Historie + Věda + Lidé + ❤️ = Pevnost poznáníInteraktivní muzeum vědy a Centrum popularizace Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého Vám přeje i v nadcházejícím roce zážitky plné poznání…

Zveřejnil(a) Pevnost poznání Olomouc dne Středa 26. prosince 2018

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *