Ozvěny víkendu: Máme mistra Evropy!

Ozvěny víkendu: Máme mistra Evropy!

Datum zveřejnění: 10.10.2018

S běžeckými závody se v posledních týdnech pytel neroztrhl, ale doslova explodoval. A protože naši členové patří k nejpilnějším sběratelům závodních startů, není v lidských silách evidovat a vzápětí zveřejňovat všechny dosažené výsledky, přestože většina z nich za chlubení stojí.:-) Občas se však najdou i výjimky, které se prostě bez veřejné pochvaly neobejdou. Tady jsou dvě právě takové.
V neděli se na východ a jihovýchod od nás konaly dva velké a významné maratony. Maďarský Spar Budapest Marathon byl zároveň evropským šampionátem celníků na královské běžecké trati. A mistrem Evropy se zde suverénně, navíc v novém a výrazně vylepšeném osobním rekordu 2:51:28 stal Zdeněk Krejčí. V celkovém pořadí to stačilo na 22. místo mezi 5346 zúčastněnými. Zdeno, obrovská gratulace!
Slovenské Košice byly ve stejný den svědkem nejstaršího maratonského závodu v Evropě, Medzinárodného maratónu mieru. V hlavním závodě jsme sice tentokrát zastoupení neměli (velká omluva případným přehlédnutým kamarádům), zato v souběžně konaném půlmaratonu se zaskvěl celkovým druhým místem ve skvělém čase 1:11:41 náš kolega a člen Radim Picek. Za sebou nechal dalších 2558 mužů. I tady nezbývá než smeknout.
Stejně jako před vámi všemi, kdo jste v nabitém běžeckém podzimu sbírali vavříny třeba i na těch nejmenších závodech. O nich třeba zase příště…

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *