Ozvěny víkendu: veteránské stříbro maratonce Dušana Kopečného

Ozvěny víkendu: veteránské stříbro maratonce Dušana Kopečného

Datum zveřejnění: 20.9.2018

Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje servírovala v sobotu Litovelskou nealkoholickou čtrnáctku, k mání byly minulý týden ale i jiné lahůdky. Zlatým hřebem běžecké hostiny bylo tentokrát stříbro Dušana Kopečného na maratonském mistrovství republiky veteránů v kategorii nad 45 let. I další výsledky však stály za to. Tak se na ně pojďme podívat.
Tradičně ve středu se konal další díl seriálu Chlapáckých běhů, tentokrát v Šumperku-Horní Temenici, kde se konal závod Okolo Lováku o délce 7,4 kilometru. Těsně pod bednou zůstal v kategorii padesátníků Jiří Dostál, jenž bral čtvrté místo za čas 36:28.
O den později si stejně jako vloni odskočil na policejní běžecký šampionát konaný v Hostýnských vrších Jan Lachnit. A v otevřené kategorii Open znovu neměl konkurenci v Horském půlmaratonu, když zvítězil v čase 1:43:15. Lepší výkon nepředvedli navíc ani přítomní policejní profesionálové, takže to Honza natřel absolutně všem!
A aby toho závodění nebylo ve čtvrtek málo, uspořádal Karel Pikal v rámci své Olomoucké běžecké ligy Nemilanskou osmičku. Prvenství mezi sedmdesátníky si na ní připsal Jaromír Vaněk (46:14), třetí v béčku byl Jirka Ingr (35:41) a šestý mezi muži nad padesát let skončil Bob Barbořák (49:35).
V sobotu se vedle řízné nealko Litovle servíroval také boj o veteránské tituly na královské trati. Kladenského maratonu se účastnila rovněž minivýprava našeho klubu a nejhodnotnější umístění se zadařilo Dušanu Kopečnému, jenž je díky času 3:13:34 čerstvým vicemistrem republiky v kategorii nad 45 let. Gratulujeme! A pochvalu bezpochyby zaslouží také další borci: devátý mezi čtyřicátníky Petr Janků (3:37:46), sedmý padesátník Marek Zatloukal (3:42:11) i šestnáctý muž nad 40 let Petr Koupil (3:59:45 – nový osobní rekord).
Posledním servírovaným chodem je tentokrát Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem, na němž se představila naše milá čestná členka Petra Kamínková, v cíli pátá mezi Češkami a druhá nejrychlejší veteránka za čas 1:25:29.
Tak dobrou chuť všem i v tomto týdnu.

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *