Ozvěny víkendu: závodů jako máku

Ozvěny víkendu: závodů jako máku

Datum zveřejnění: 13.9.2018

Přicházející podzim nastavil (nejen) běžcům svou vlídnou tvář a zároveň je alespoň na střední Moravě zasypal neuvěřitelně bohatou nadílkou závodních příležitostí – jen v našem regionu se v uplynulém týdnu konala téměř desítka závodů všemožných druhů včetně dvou podniků Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje (S kopečka do kopečka, 2 míle Josefa Odložila). Tak se pojďme podívat, jak se nám na soutěžních tratích dařilo.
Začalo to už ve středu, kdy se vedle Svatého Kopečka závodilo i v Šumperku. V rámci seriálu Chlapáckých běhů se zde konal Běh na Senovou o délce 3,9 kilometru s převýšením 307 metrů. Osmý mezi muži nad padesát let dorazil do cíle Jirka Dostál (26:11).
Potom už přišel pátek a s ním Náměšťský štafetový běh pořádaný na počest našeho kamaráda Libora Teplíčka. Dvoučlenné hlídky překonávaly 5,7 kilometru dlouhou zvlněnou krosovou trať a ve své medailové žni započaté třetím místem absolutně už na Kopečku zde pokračovala Jana Matějíková, tentokrát druhým nejlepším časem mezi ženami a také ve spolupráci s tátou Petrem stříbrem ve štafetových mixech. Čtvrtý v mužích skončil Tomáš Krejčí spolu s Robertem Lahem, šestí byli Petr Koupil a Marek Zatloukal, rovněž šestí pro změnu v mixech Magda Zdráhalová a Jirka Peřina, osmí Lída a Tomáš Pískovi, desátí Lubomír a Eva Kachyňovi a dvanáctí Petr Ondryáš s Barborou Ludvovou. Pořadí čistě ženských dvojic ovládla Blanka Doleželová s Kateřinou Ondrušik a suverénně nejstarší štafetu vytvořil Jaromír Vaněk s Jindřichem Tomíškem.
Jana Matějíková se nevzdala ani v sobotu a další cenný kov vydolovala na závodě Loučansky mlénsky kolo, kde byla v čase 34:42 na bezmála osmikilometrové trati celkově v ženách druhá a první v nejmladší kategorii. A sypaly se i další medaile: Tomáš Krejčí skončil mezi muži do 39 let třetí (33:30) a Jirka Morávek dokonce vyhrál soutěž sedmdesátníků (46:56).
Sobota přinesla i jedno tradiční klání na královské trati: ve Slatiňanech na Monackém Cross country maratónu doběhl Vít Lenhart celkově sedmý ve svém osobním rekordu na této trati, jenž má nyní hodnotu 4:06:42. Gratulujeme!
V Přerově byl v sobotu k vidění další z četných závodů pořádaných minulý týden v bezprostředním okolí. Precheza Agrofert Run patří spíše k masovkám, které mají své příznivce i odpůrce. Mezi ty první patří bezesporu úspěšní účastníci přerovského klání z našeho klubu: 28. mezi čtyřicátníky byl Petr Jadrný (49:04), 11. mezi nejmladšími ženami Kamila Banátová (51:55) a 14. Zuzana Svobodová (53:01) a stejně tak 14. mezi padesátníky Vladimír Dočkal (52:16).
Sobotní závodní program uzavřela ještě o poznání větší akce, než je Agrofert Run, a to Birell Grand Prix Praha z produkce Run Czechu. K šestému místu mezi Češkami a prvnímu v pořadí veteránek v nabité konkurenci se sluší pogratulovat naší čestné člence Petře Kamínkové. Čas? Rovných a výborných 37 minut.
Smršť vytrvaleckých mítinků uzavřela za minulý týden Terénní vrtovská jedenáctka pořádaná v Mrsklesích na členité krosové trati. Pro čtvrté umístění na bedně za jediný týden si sem na kole dojela Jana Matějíková, stejně jako o den dříve druhá celkově a první v kategorii do 39 let (52:16). Na stupně vítězů ji doprovodila absolutně třetí Kristýna Otevřelová (54:02) a z žen ještě druhá nejrychlejší veteránka nad 50 let Jana Minaříková (1:06:02). Vůbec nejrychlejšího času z našeho týmu dosáhl v Mrsklesích absolutně třetí Honza Lachnit (41:17), což mu vyneslo zároveň i druhou příčku mezi muži do 39 let. Osmý v béčku skončil Michal Škarabela (49:38) a druhý v kategorii nad šedesát let (soutěž sedmdesátníků se nevypisovala) byl Jarda Vaněk (1:05:36).
Tak rychlý nádech a vzhůru do dalšího podzimního týdne!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *