Ozvěny víkendu: od dvou mil po Beskydskou sedmičku

Ozvěny víkendu: od dvou mil po Beskydskou sedmičku

Datum zveřejnění: 7.9.2018

Radostný pohled se naskytl pamětníkovi běžeckého hnutí na střední Moravě minulou sobotu na Kosiřském žiganci, kterým v Drahanovicích pokračovala Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje. Ve startovním poli snad nechyběl nikdo z těch, kdo se za posledních pětadvacet let ve vytrvaleckém pelotonu v našem regionu pohybovali a pohybují. Vedle této vydařené sportovně-společenské události se však konaly i další závodní akce, za nimiž se nyní půjdeme společně ohlédnout.
Čestný titul „magor týdne“ získává tentokrát Tomáš Krátký, který si ve dvojici s Radkem Leszczynskim střihl proslulou Beskydskou sedmičku, závod na 95 kilometrů s převýšením 5470 metrů se startem v Třinci a cílem ve Frenštátu pod Radhoštěm. Tým ROYAL BAY Liga 100 Olomouc / Ladermon Team jej dokončil na celkovém 67. místě z 362 klasifikovaných dvojic, a to v čase 17:44:14. „Šel jsem s bolestí za hranu, bylo to o vůli a sebezapření, nakonec byly i ty slzy štěstí. Ale už nikdy víc, stačilo! I když, ten čas by se k patnácti hodinám dal stáhnout…,“ líčil s nadsázkou sobě vlastní Tom Krátký. Tak za rok, barde!
O něco méně bláznivější podnik si tentokrát k sebezničení vybral pravidelný účastník naší soutěže o top magora Jan Lachnit. Tomu ke štěstí stačil 32. ročník Běhu Broumovskými stěnami a jeho „pouhých“ 25 kilometrů s 1200 nastoupanými metry. Honza to vše zvládl za 2:07:20 jako šestý borec v absolutním pořadí a zároveň i v kategorii A. Navíc si o den později připsal prvenství v závodu Rybníkova osmička před svým oddílovým kolegou Jirkou Otrusinou a smolařem víkendu, opět bloudícím Ondrou Horákem. Klobouk dolů.
Daleko více ráda než oba výše zmínění pánové se má Hana Tučková, jež se tradičně ve Smetanových sadech účastní závodu Dvě míle s úsměvem. Pořadí se zde určuje s přepočtem podle koeficientu věku, což Hance zajistilo druhé místo mezi ženami absolutně za reálný čas 20:49 a po přepočtu 14:49. Gratulujeme k bedně!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *