Ozvěny víkendu: malý a velký maraton

Ozvěny víkendu: malý a velký maraton

Datum zveřejnění: 31.8.2018

Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje rázně uťala prázdninové lenošení víkendovým dvojzávodem se zastávkami v Bohuňovicích a Grygově. Komu její dravý nástup ještě nestačil, byli tentokrát milovníci ještě delších tratích. Ti se o uplynulém víkendu vyřádili v Rychnově nad Kněžnou a ve Víru. A navíc si připsali i cenná medailová umístění.
Jubilejního 20. ročníku Rychnov Classic Marathonu se zúčastnili také dva naši kamarádi, kteří mají tento těžký kopcovitý závod na královské trati ve velké oblibě. Vít Lenhart si časem 4:38:25 zajistil druhou příčku v kategorii M1 a Petr Janků byl shodným výkonem v kategorii M2 čtvrtý.
Malý svratecký maraton svým názvem trochu klame, jeho tradiční a už po desetiletí vyhledávaná trasa z Víru do Nedvědice a zpět měří ve skutečnosti 32 kilometrů, přesto se už také jedná o pěknou asfaltovou štreku. O 11 minut si na ní letos zlepšil své dosavadní maximum Dušan Kopečný, který se časem 2:21:19 probojoval na devátou příčku v kategorii čtyřicátníků a osmnáctou celkově, nicméně spolu s Martinem Šerákem mohli oslavit druhé místo mezi dvojicemi. Také zde se tedy náleží gratulovat k bedně.
Tak hodně „bednovitých“ umístění i vám všem ostatním!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *