Ozvěny víkendu: když to chcete mít fakt dlouhé...

Ozvěny víkendu: když to chcete mít fakt dlouhé…

Datum zveřejnění: 15.8.2018

Týden před vyvrcholením letní běžecké sezony v podobě legendárních monumentů Jesenického maratonu a půlmaratonu většina z nás věnuje regeneraci a poslednímu ladění a sbírání sil na možná nejnáročnější start v roce. Existují však jedinci, jimž 42 (potažmo 21) kilometrů ve vysokohorském terénu kupodivu nestačí. A právě oni se vtělili do rolí hrdinů těchto ozvěn víkendu.
Závodní termínovka posledních týdnů je na první pohled o poznání kratší než v nadcházejícím, již podzimním období. Přesto se v ní dají nalézt akce, kterou svou délkou a náročností vydají za celoměsíční úsilí řady amatérských kondičních běžců. Jednou z nich byl i páteční čtvrtý díl seriálu Rock Point Horská výzva se startem a cílem na Červenohorském sedle. Mezi těmito dvěma body čekala na účastníky nejdelší, královské trasy 64 kilometrů dlouhá pouť po nejvyšších vrcholech Jeseníků s řadou ostrých i táhlých stoupání a klesání. Celkové pátou dvojicí v cíli a třetí v čistě mužské kategorii bylo duo členů našeho klubu Radek Ambrož a Pavel Vysloužil s časem 8:09:35. Co kromě gratulace dodat více?
A komu by bylo 64 kilometrů málo, tak ještě o jeden navíc a k tomu převýšení přes 3000 metrů nabídl sobotní závod Hostýnská osma. Chybět na něm nemohl kdo jiný než Honza Lachnit, jenž výkonem 8:05:44 obsadil absolutní jedenáctou příčku a pátou mezi muži od 35 do 49 let. I zde nezbývá než vyseknout hlubokou poklonu.
Tak na viděnou, pánové, v sobotu na sprintíčku z Ramzové na Skřítek…

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *