Ozvěny víkendu: běhy do kopců i v triatlonovém dresu

Ozvěny víkendu: běhy do kopců i v triatlonovém dresu

Datum zveřejnění: 2.8.2018

Přelom prázdnin se nese nejen ve znamení letos nejdelší pauzy, kterou si na celý měsíc vybírá Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje, ale nabízí také souboje na sezonních triatlonových tratích a v panujícím počasí rovněž mimořádně náročné vrchařské bitvy. Tak se na to pojďme podívat zblízka.
Pěknou porci výškových metrů si o uplynulém víkendu naložil Roman Kovář, který se nejprve v sobotu vypravil na Běh na Lysou horu (8,4 km, 709 metrů převýšení), kde výkonem 42:37 vybojoval třetí místo mezi čtyřicátníky, a o den později skončil v téže kategorii čtvrtý na oblíbeném Běhu na Kozubovou (5 km, 500 metrů převýšení, 29:05).
Další borci naší TJ raději upřednostnili běžecké zážitky v kombinaci s ochlazením ve vodě. Čtyřiadvacátý ročník Triatlonu Rýmařov vynesl druhé místo mezi ženami do 29 let Janě Matějíkové za čas 1:13:51 na trati 600 metrů plavání, 20 kilometrů na kole a 4 v závěrečném běhu. V kategorii mužů třicátníků, kteří už dostali za úkol zdolat po úvodním plaveckém úseku 36 kilometrů cyklistiky a 8 běžeckých, skončil osmý Zdeněk Krejčí (1:43:30) a hned o příčku za ním Stanislav Krajča (1:44:38).
A na závěr krátký pohled do francouzského Mende, kam se opět vydala naše čestná členka Petra Kamínková, aby přesně týden po jezdcích legendární Tour de France zakusila útrapy, ale také krásy zdejší 22,4 kilometru dlouhé trasy s více než 600 nastoupanými metry. Petra se na svém oblíbeném mítinku opět neztratila a v nabité konkurenci obsadila celkové jedenácté místo mezi ženami a cenné druhé v pořadí veteránek.
Gratulace všem, ať už v letním parnu šplháte po kopcích, nebo zakoušíte nástrahy tří disciplin v jednom!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *