Ozvěny víkendu: do kopců a taky do vody

Ozvěny víkendu: do kopců a taky do vody

Datum zveřejnění: 11.7.2018

Poněkud lenivě, jak se ostatně sluší a patří, odstartovalo běžecké závodní léto, jež v prvním červencovém týdnu nabídlo z programu Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje „pouze“ jako vždy vydařený čtvrteční Běh pod Slunečnou. Ale pozor, už konec tohoto týdne přinese smršť hned tří bitev o seriálové body! A co se v úvodu prázdnin ještě událo zajímavého? Čtěte níže!
Minulou sobotu vyvrcholil v Lomnici u Tišnova etapový terénní ultramaraton známý pod něžnou zkratkou MUM (Moravský UltraMaraton). Součástí jeho poslední, Cimrmanovy etapy byl i půlmaraton nazvaný Startujeme s Orálkem. Těžkou polokrosovou trať s převýšením více než 400 metrů zvládla mezi ženami nejlépe Jana Matějíková, která zvítězila v čase 1:56:56 jako čtvrtá závodnice bez rozdílu pohlaví.
Pořádně si v sobotu mákl také Standa Krajča, jenž si dopřál svůj první start na triatlonové halfironmanské trati. V závodu Pálava Race zvládl 1,9 kilometru plavání, devadesátku na kole a běžecký půlmaraton za 5:16:16 a ve své kategorii mužů nad 35 let skončil šestý.
Hned několik želízek v ohni jsme měli na nedělním pohodovém závodu Repechy 22K Run s poněkud nepohodovým závěrečným výstupem Repešským žlebem. Trať dlouhou 22 kilometrů zvládli Tomáš Krátký jako celkově pátý běžec za 1:39:22, Michal Škarabela za 1:52:59, Olda Adámek za 1:54:33 a Jana Minaříková za 2:27:46.
Tak na viděnou v pátek na Hudební pětce na dráze, v sobotu na Nemojské devítce a v neděli na koblížkách v Pasece!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *