Ozvěny víkendu: mistrovské maratony v Beskydech i Praze

Ozvěny víkendu: mistrovské maratony v Beskydech i Praze

Datum zveřejnění: 9.5.2018

Zatímco předchozí víkend si pro sebe obsadila Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje hned dvěma závody, v tom minulém nabídla další pauzou běžcům šanci na poznávání nových startů a zážitků. A jak jsme ji využili? Čtěte dál.
Naše ohlédnutí za posledními závodnickými událostmi však opět načněme už minulou středu v Kolšově, kde Během Markovicou (8250 metrů, 328 metrů převýšení) pokračoval seriál Chlapáckých běhů. Na startu nemohl chybět Jirka Dostál, časem 46:38 šestý mezi borci nad padesát let.
A pak už vypukl mistrovský víkend plný opravdu ostrých a dlouhých závodů. Vše načal v sobotu v Oldřichovicích u Třince start legendárního Peruna, domácího šampionátu ve SkyMarathonu. Na trať dlouhou 42 kilometrů s neuvěřitelným převýšením 3400 metrů si troufl i přes měsíc plný zdravotních neduhů Honza Lachnit a bylo z toho 39. místo v mužích do čtyřicítky za čas 5:45:13. Klobouk dolů!
Neděle patřila další maratonské akci, na níž se rozhodovalo o medailích v rámci MČR. Na Volkswagen Maratonu Praha nám to sice necinklo, zajímavé výkony v podání členů naší TJ však k vidění rozhodně byly. Zdeněk Dokulil zvládl maratonskou trať za 2:50:55 jako celkově 78. běžec v cíli. Ivo Dospěl běžel za 3:20:12, Michal Škarabela za 3:35:07 a Laďa Dočkal za 4:26:04. Smůlu si vybral Marek Stanco, jenž den před svými narozeninami zkolaboval pár kilometrů od cíle a skončil v nemocnici. Přejeme rychlé zotavení a všem maratoncům pohodovou regeneraci.
A aby byl náš víkendový přehled kompletní, zmiňme ještě Běh osvobození ve Vrchoslavicích a celkové čtvrté místo Dušana Kopečného (druhé v kategorii mužů veteránů) za čas 25:25. Také gratulujeme!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *