Ozvěny víkendu: tentokrát o závodech mimovíkendových

Ozvěny víkendu: tentokrát o závodech mimovíkendových

Datum zveřejnění: 2.5.2018

Pakliže předešlý týden nabídl po oba volné dny prostor k závodní seberealizaci mimo seriál Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje, tentokrát byl víkend do posledního místečka zaplněn našimi lákavými akcemi v podobě Bělkovického krosu a Štědrákovského půlmaratonu. Další starty tedy kovaní závoďáci sbírali mimo úplný závěr týdne. Pojďme se na to podívat.
Hlavní sezona se nevyhnula ani šumperskému seriálu Chlapáckých běhů, který teď produkuje po jednom ze svých dílů pravidelně každou středu. Naposledy se konal Běh na Krásném v prostředí tamní vodní nádrže. Časem 44:44 si na trati dlouhé 9370 metrů vysloužil desáté místo mezi čtyřicátníky Ivo Dospěl, devátý v kategorii nad padesát let byl Jiří Dostál (48:36).
A pak už přišel na závody tradičně bohatý První máj. Oblíbený mezi profíky i amatérskými běžci je třeba 12,5 kilometru dlouhý Běh za sedmizubým hřebenem v relativně nedalekých Boskovicích. Jeho náročnou kopcovitou trať letos skvěle zvládl Radek Ambrož, časem 44:56 pátý v hlavní mužské kategorii. V béčku byl 34. Petr Jadrný (55:06), mezi padesátníky 23. Jarda Bronec (1:03:37) a v ženách A brala 17. příčku Blanka Doleželová (1:02:56).
A na závěr pohled do Hulína, kde se na čtvrt- a půlmaratonské trati konal Burky Prvomájový běh. Svůj první půlmaraton si zde zaběhla Alena Fritscherová a díky času 1:57:57 navíc získala druhé místo mezi ženami. Gratulujeme!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *