Ozvěny víkendu: mistrovská stovka Dušana Kopečného i půlmaratonský Prostějov

Ozvěny víkendu: mistrovská stovka Dušana Kopečného i půlmaratonský Prostějov

Datum zveřejnění: 27.3.2018

Zatímco následky vichru dál redukují letošní termínovku Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje a po Jarním Kiosku si vyžádaly také zrušení lesního běhu v Opatovicích, o uplynulém víkendu se samozřejmě závodilo. Kde a jak to šlo členům naší TJ, se dočtete níže.
V plzeňských Štruncových sadech způsobila na domácím šampionátu v běhu na sto kilometrů prvotřídní senzaci Radka Churaňová, která zvítězila absolutně i před všemi zúčastněnými muži včetně Radka Brunnera či Dana Orálka v rekordním českém ženském čase 7:22:16. Mistrovství však úspěšně absolvoval také náš kamarád Dušan Kopečný, a to na 27. místě absolutně a 14. ve své kategorii díky času 9:28:35. Gratulujeme!
Přátelé z MK Prostějov uspořádali v neděli 6. ročník Velikonočního půlmaratonu. Třicátou příčku mezi muži obsadil Ivo Dospěl (1:31:24), 91. Bohuš Barbořák (1:50:28) a 114. Vladimír Dočkal (1:59:01). Organizátoři přitom – jak už je jejich zvykem – nevypisovali věkové kategorie, takže všichni zmínění borci bojovali o co nejlepší umístění pouze v absolutním pořadí. Totéž platilo i na kratší vypsané trati, jež měřila deset kilometrů a čtvrtá celkově mezi ženami na ní byla Judita Nagyová (50:52). Příště se těšíme na bednu.:-)

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *