Ozvěny víkendu: zima v parku i na sjezdovce a maraton na Vysočině

Ozvěny víkendu: zima v parku i na sjezdovce a maraton na Vysočině

Datum zveřejnění: 19.2.2018

Ve znamení paní zimy (dalo by se říci konečně) se odehrával předposlední únorový víkend. Bylo to poznat i na závodních tratích, které běžcům do značné míry "vylepšil" sníh a led. Tak se pojďme podívat na to, jak se vám na tom bílém svinstvu bojovalo o medaile a vavříny.

Vše výše uvedené však začalo platit až od pátku, do té doby bylo alespoň v nížinách sucho a neklouzavo. Čistého asfaltu si tak v olomouckém parku užili účastníci Únorového běhu Smetanovými sady, jichž se zde sešla rovná čtyřicítka. Čest Ligy stovkařů zachraňoval především Jarda Vaněk, čerstvý sedmdesátník a vítěz právě této elitní kategorie borců seniorů s časem 35:31 na trati dlouhé 6,5 kilometru. Blízko bedně byl ještě pátý mezi muži čtyřicátníky Michal Škarabela (27:03). Ve stejné kategorii skončil devátý Petr Janků (29:32) a desátou příčku mezi muži do 39 let bral Tomáš Krejčí (27:14), jemuž zdravotní indispozice nezabránila ani v účasti na již bílé sobotní Radíkovské patnáctce.
Během pátku se totiž zima rozhodla vysmát všem teoriím o globálním oteplování a pořádně přitopila pod kotlem (no, tedy spíš přesně naopak). Její řádění si v sobotu užili také účastníci dalšího parkového běhu Winter Run, a to zejména na zmrzlé lávce mezi Smetanovými a Čechovými sady. Také zde se pro náš klub zrodila medailová radost, dokonce hned dvojnásobná. Na osmikilometrové trati byl druhý absolutně Tomáš Krátký (30:39) a mezi šedesátnicemi obsadila stejnou pozici Hanka Tučková (56:09). Deváté místo mezi ženami do 39 let přidala Martina Otčenášková (39:54) a osmnáctý v kategorii padesátníků doběhl Vladimír Dočkal (44:00).
Zatímco v Olomouci možná někteří běžci koukali na bílo pod nohama jako na něco nepoznaného, v Beskydech by zase touto roční dobou překvapila jakákoliv jiná podkladová barva. Předposledním dílem aktuálního ročníku Lysacupu byla časovka ze skokanských můstků ve Frenštátu pod Radhoštěm na vrchol Velkého Javorníku a pořadatelé na trati dlouhé 3,9 kilometru s krutým převýšením 548 metrů naměřili 76 čísel sněhu. Na trati jsme tentokrát měli jediného zástupce, ale stálo to za to. Skvělý Roman Kovář doběhl celkově šestý v čase 27:17. Držíme pěsti do velkého finále!
A na závěr ještě jeden zaznamenáníhodný výkon. Specialista na maratony a delší distance Dušan Kopečný se tentokrát vydal do Moravských Budějovic na Vysočině, kde se konal Maraton Jana Buly. Dušan jej zvládl za 3:18:25 a obsadil devátou příčku mezi muži nad 40 let, jimž vévodil absolutní vítěz mítinku a fenomenální vytrvalec Dan Orálek. Jsme zvědaví na jaře ve vrcholné formě, pánové.:-)

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *