Ozvěny víkendu: Lysá, Lysá a jedna krůta k tomu

Ozvěny víkendu: Lysá, Lysá a jedna krůta k tomu

Datum zveřejnění: 29.1.2018

Ještěže máme tu naši Velkou cenu vytrvalců! Jinak by to opravdu vypadalo, že se veškeré běžecké dění točí jen a jen kolem bájné Lysé hory. Posuďte sami: o uplynulém víkendu se běželo jednak mistrovství ČR jednotlivců v zimním horském maratonu 24 hodin na Lysé hoře, také další etapa Lysacupu a i poslední závod s účastí našich členů se alespoň jmenoval Lysinská krůta. Tak se na to všechno pojďme podívat…
Extrémní vytrvalostní závod Renault 24 hodin na Lysé hoře známý pod zkratkou LH24 startoval v sobotu v 10 hodin dopoledne v Ostravici a končil přesně o den později tamtéž. Úkolem běžců bylo co nejvícekrát zdolat vrchol Lysé a zase seběhnout do cíle. Na startu mistrovského závodu jednotlivců jsme tentokrát zastoupení neměli, v klání dvojic se však představil Honza Špička, který s Petrem Otčenáškem v týmu Lastminute obsadili 11. místo v kategorii do 35 let s celkem třinácti výstupy. Gratulujeme a smekáme!
V neděli odpoledne se Lysá hora uvolnila od náporu příznivců ultravýkonů pro vyznavače nekonečného seriálu s názvem Lysacup. Běžela se další noční etapa, tentokrát od Rajské boudy v Malenovicích s délkou 6,2 kilometru a pekelným převýšením 800 metrů. Jak popisuje přímý účastník Jan Lachnit, borci si tentokrát užili všechny povrchy od asfaltu přes bahno až po sníh a led. A naši reprezentanti se tentokrát opravdu činili: Honza byl celkově 16. s časem 46:07 a Roman Kovář dokonce 9. v čase 43:50. S takovou formou ta bedna brzy přijde!
Sobota přinesla ještě jeden zajímavý závod (pomineme-li „naši“ Slavonínskou desítku), a to Lysinskou krůtu. Ne, tentokrát název opravdu mate, na Lysou se neběželo, zato cestou necestou přes místní vrchol Lysiny se startem a cílem v Jankovicích pod Hostýnskými vrchy. Celkově to dalo šestnáct a půl kilometru s poctivými 900 výškovými metry. A celkově druhý zde byl opět nezmar Honza Lachnit (1:35:59), navíc před svým oddílovým kamarádem Zdeňkem Dokulilem (1:37:50). A jak to klukům (ještě s Pavlem Dvořákem) na stupních vítězů slušelo!:-)

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *