Ozvěny víkendu: Ledňáček, Lysacup i vzpomínka na maraton

Ozvěny víkendu: Ledňáček, Lysacup i vzpomínka na maraton

Datum zveřejnění: 25.1.2018

Plesovou pauzu Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje využili mnozí z nás nikoliv k odpočinku, ale k závodění na akcích všemožného druhu. Za tou první se však s dovolením vraťme ještě o týden zpátky…
Vůbec prvním letošním maratonem na našem území byl 13. ledna tradiční Memoriál Jaroslava Dubničky v Ostravě. A protože maraton je přirozeným vyvrcholením snah vytrvalostních běžců, je náš ozvěnový návrat více než oprávněný. V ostravských Třebovicích totiž startovali i naši kamarádi Petr Janků (3:45:22, 8. v kategorii do 45 let) a Víťa Lenhart (4:06:35, 12. v téže kategorii). Navíc doprovodný půlmaraton absolutně vyhrál Zdeněk Dokulil (1:20:29). Gratulujeme a přejeme v tomto roce co nejvíce vítězství i maratonských zářezů!
A je tu čtvrtek a s ním další premiéra nového roku – Lednový běh Smetanovými sady a oblíbených pět okruhů parkem v režii Karla Pikala. Trať dlouhá 6,5 kilometru byla tentokrát z větší části přikryta sněhem, což vůbec nevadilo Janě Matějíkové (30:05), vítězce ženské části závodu. První místo, a to mezi muži nad 50 let, si užil také Olda Adámek (27:45). Kolem něj se seřadili i další reprezentanti naší TJ – šestý mezi nejmladšími muži Tomáš Krejčí (27:43) a sedmý v téže kategorii Lukáš Chlebek (27:50). O úroveň výš, mezi čtyřicátníky si dokonce druhou pozici připsal jeden ze dvou ostravských maratonských hrdinů Petr Janků (30:28). A neoblíbené brambory za čtvrtou příčku mezi ženami si vyběhla Blanka Doleželová (31:14).
Přišel onen kýžený plesový víkend a v sobotu místo střízlivění další etapa Lysacupu, tentokrát 6,8 kilometru dlouhá (879 metrů převýšení) od železničního přejezdu v Ostravici. Alespoň pro dva naše členy, v cíli 13. Romana Kováře (46:10) a 30. Honzu Lachnita (49:46). A k jejich chvále nutno dodat, že sněhu bylo na svazích Lysé o poznání víc než v olomouckých sadech.
Závodní týden zakončil v neděli druhý ročník zimního trailu Ledňáček s Best4Run v Přerovské rokli známé spíše z motokrosových závodů. Běželo se cestou necestou zhruba deset kilometrů opravdu těžkým terénem „vylepšeným“ zbytky sněhu a zmrazky. Z výsledkové listiny stojí za zmínku v první řadě absolutně třetí místo ženské vítězky a naší čestné členky Petry Kamínkové (41:43), která porazila řadu výborných mužů a pouze dva nejrychlejší pustila před sebe. Jedním z nich byl celkově druhý Jirka Otrusina (41:13), jemuž tak gratulujeme i k cennému blond skalpu.:-) Na stupně vítězů se dostala ještě třetí žena v cíli a druhá mezi těmi nejmladšími Jana Matějíková (48:40) a těsně pod ně čtvrtý v kategorii mužů nad čtyřicet let (vyšší už nebyla) Ivo Dospěl (44:21) i znovu čtvrtá ve své kategorii a specialistka na tato umístění Blanka Doleželová (54:16). Osmý flek mezi nabitými třicátníky vybojoval Petr Ondryáš (50:15).

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *