Ozvěny víkendu: finiš Olomoucké běžecké ligy i honba za Yettim

Ozvěny víkendu: finiš Olomoucké běžecké ligy i honba za Yettim

Datum zveřejnění: 28.12.2017

Že hlavní událostí uplynulého víkendu byly vánoční svátky? Nevadí! Zdaleka to neznamená, že na středomoravských běžeckých kolbištích utichl závodní ruch. Tak se pojďme společně prolistovat jeho výsledky z pohledu členů naší TJ.

Nezmarem letošních Vánoc vyhlasme Karla Pikala a jeho Středomoravské sdružení vytrvalostních sportů. Ve čtvrtek před Štědrým dnem se běžci pod taktovkou tohoto neúnavného organizátora sešli v olomoucké Rudolfově aleji na předposledním dílu Olomoucké běžecké ligy – Prosincovém běhu Smetanovými sady. Absolutně druhý byl na tradiční a tentokrát značně zasněžené trati dlouhé 6,5 kilometru Jan Lachnit (25:46), šestým místem v áčku se blýskl Lukáš Chlebek (27:55). Přemožitelku mezi ženami nenalezla celková vítězka seriálu Jana Matějíková (28:57) před Blankou Doleželovou (31:24). Těsně za bednou ještě doběhla mezi nejmladšími dámami Alena Fritscherová (35:59).
O pouhé dva dny později se Karel Pikal představil v Radíkově jako hlavní rozhodčí stále populárnějšího poloorientačního běhu Olomoucký Yetti. Zhruba devítikilometrový těžký kros s obrátkou na horním konci Pohořan pořádaný systémem „doběhni, kudy chceš“ opět přinesl medailový vavřín – tentokrát s bronzovým nádechem – Honzovi Lachnitovi, jenž se cestami necestami proklopýtal za 37:14 hned před čtvrtým Zdeňkem Krejčím (37:19). Mezi ženami suverénně zvítězila naše čestná členka Petra Kamínková (42:17) následovaná Janou Matějíkovou (46:28) a třetí Jitkou Fojtkovou (48:28). Jedním z prvních borců s panáčkem slivovice na obrátce byl absolutně osmnáctý Tomáš Krejčí (43:08), páté místo v béčku patřilo Michalu Škarabelovi (47:37) a dokonce první v céčku Marku Zatloukalovi (48:26). Na bednu se dostal i třetí šedesátník Edvard Beneš (1:03:42). Osmý v béčku byl Petr Janků (50:08), čtrnáctý ve stejné kategorii Petr Koupil (55:06), na čtvrté pozici mezi nejmladšími ženami dorazila do cíle Blanka Doleželová (54:38) a na sedmé Alena Fritscherová (59:55). Blahopřejeme, Yettiové!
Svůj pořadatelský „vánoční hattrick“ završil Karel Pikal 26. prosince posledním dílem Olomoucké běžecké ligy, Náměšťským štěpánským během. Celkovou třetí příčkou si zde vysloužil právo účasti na nedělních výbězích na Jedovou Tomáš Krejčí (čas 20:30 na zhruba pětikilometrové trati), druhý v kategorii nad šedesát let byl Jarda Vaněk (27:56) a čtvrtý ve čtyřicátnících Pepa Bátěk (26:49).
A ještě krátký pohled do jihomoravského Kyjova na tamní prestižní a skvěle obsazený 55. ročník Štěpánského běhu. Jeho celkovou vítězkou se mezi ženami na trati dlouhé 8,2 kilometru stala Petra Kamínková (30:37) a v ženách do 34 let byla devatenáctá Kamila Banátová (46:00). Tož snad potom chutnalo.:-)

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *