Ozvěny víkendu: noční Lysá, poloorienťák do Náměště, Perná i Skalica

Ozvěny víkendu: noční Lysá, poloorienťák do Náměště, Perná i Skalica

Datum zveřejnění: 18.12.2017

S blížícími se vánočními svátky a koncem roku se doba jinak zasvěcená především závodnímu odpočinku opět přechodně zaplnila akcemi, které jsou spojeny právě s těmito událostmi a mnohdy se jedná o velmi oblíbené a tradiční běhy. Tak je tomu například u Běhu pod Pálavou v Perné či závodu Hodonín – Holíč – Skalica. Tak se pojďme podívat, kdo týden před Štědrým dnem nelenošil a vyrazil za závodními „povinnostmi“.
Zmiňovaný Běh pod Pálavou napsal v sobotu již svou 36. kapitolu a zavedl opět více než stovku účastníků do malebné obce Perná a jejího okolí. Na téměř desetikilometrové, napůl krosové trati vybojoval celkové sedmé a ve své kategorii mladých chlapů čtvrté místo náš Zdeněk Dokulil (ve výsledcích se ukrývá pod důmyslným pseudonymem Dokoupil). Kdo zná tamní trasu, ocení i Zdeňkův čas – 39:55.
Oproti Perné „pouze“ 27 ročníků má za sebou od minulé soboty neméně slavný, oblíbený a krásný závod Hodonín – Holíč – Skalica, který se běhá každý rok opačně buď z moravské, nebo slovenské strany. Letos se finišovalo na půvabném skalickém náměstí a vůbec první ženou zde v čase 45:12 na více než dvanáctikilometrové trati byla naše čestná členka Petra Kamínková před dotírající (a téměř dvě dekády mladší) Ukrajinkou Semenovičovou. Hned po vyhlášení výsledků vyrazila Petra do slovenských termálů na zaslouženou předvánoční regeneraci. Přejeme příjemné čvachtání!
Délkou a výškovými metry nejtěžší a navíc jako bonus ještě noční etapu připravil svým účastníkům v sobotu Lysacup. Běželo se ze hřiště v Ostravici a vrchol čekal po 8,8 kilometrech a 890 metrech převýšení. Tuto trať znají běžci z předchozích ročníků Českého poháru v běhu do vrchu (konalo se zde i vrchařské mistrovství republiky), jen oblíbená sjezdovka na čtvrtém kilometru v menu chyběla. Na start se tentokrát postavil v barvách naší TJ pouze Jan Lachnit, zato se však mohl v cíli radovat ze skvělého čtrnáctého místa v čase 56:20. Gratulujeme!
V neděli ožil již několikrát zatracovaný závod Olomouc – Náměšť, tentokrát premiérově v režii Radka Lichnovského. Stejně jako vloni se běželo „poloorientačním“ systémem, účastníci si mohli trasu mezi startem u vlakového nádraží v Řepčíně a cílem před hospodou U Jadrníčků v Náměšti na Hané zvolit sami. Dohromady to dalo kolem třinácti kilometrů po všech možných površích a celkově třetí a jako první čtyřicátník byl klasifikován Michal Škarabela (56:40). Mezi ženami zvítězila absolutně Jitka Fojtková (1:03:17), v kategorii šedesátníků bral bronz Jarda Vaněk (1:14:31) a mezi nejzkušenějšími dámami dokonce zlato Jana Minaříková (1:15:59). Tak snad vám po doběhu u Jadrníčků chutnalo.:-)

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *