Ozvěny víkendu: okruhy v parku i časovka na Lysou

Ozvěny víkendu: okruhy v parku i časovka na Lysou

Datum zveřejnění: 28.11.2017

Na svatou Kateřinu bylo v Přáslavicích poznat, že do konce letošní Velké ceny vytrvalců zbývaly před startem už jen tři možnosti na zmnožení bodového konta. Kdo měl aspoň trochu zdravé nohy, ten u Jardy Bronce prostě nechyběl. Přesto se našly minimálně dva další závody, na nichž naši borci s úspěchem startovali také.

Ten první se konal ve čtvrtek v parku, měl název Listopadový běh Smetanovými sady a pořádal jej… hádejte kdo? Dalšího dílu Olomoucké běžecké ligy pod taktovkou samotného Karla Pikala se zúčastnilo šest členů naší TJ a jak už to na těchto podnicích bývá, přineslo nám to i řadu pódiových umístění. Celkově druhý byl na trati dlouhé 6,5 kilometru Jan Lachnit s časem 23:45. Třetí příčky vybojovali mezi čtyřicátníky Michal Škarabela (26:38) a v kategorii nejmladších dívek Blanka Doleželová (32:27). Nepopulární čtvrtý post obsadil v béčku Jirka Ingr (27:33) následovaný Petrem Janků (28:41). Čtvrtý mezi padesátníky doběhl Bob Barbořák (31:34).
Sobota pak vedle již zmíněného Běhu svaté Kateřiny přinesla i nejkratší, časovkářskou etapu letošního Lysacupu. Pouhých 3,7 kilometru, ovšem s těžko uvěřitelným převýšením 667 metrů od hotelu Petr Bezruč v Malenovicích až na vrchol bájného beskydského vrchu absolvoval z našeho týmu nejrychleji na skvostném pátém místě v čase 31:16 Roman Kovář. Obrovský potlesk však patří i debutujícímu Honzovi Lachnitovi na 21. pozici (34:07) a rovněž nestárnoucímu Vlastíkovi Raclavskému (56:46). Klobouk dolů přede všemi!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *