Ozvěny víkendu: medaile z Listoprďáku a Červenky

Ozvěny víkendu: medaile z Listoprďáku a Červenky

Datum zveřejnění: 21.11.2017

Svátek 17. listopadu jsme oslavili (jak jinak) během v Přerově, někteří naši kamarádi však navzdory eruptivně vrcholící Velké ceně vytrvalců Olomouckého kraje volí místo bojů o bodíky do ní jiné tratě a zážitky. A opět se jim velmi dařilo, jak se přesvědčíte o pár řádků níže.

Další „horolezeckou“ oslavu podzimního konce sezony hostil Týn nad Bečvou. Tamní Listoprďák je už vyhlášený přehlídkou skvělých sportovních výkonů a bizarních převleků i závěrečným posezením. Náročnou, zhruba dvanáctikilometrovou trať letos zvládl jako třetí nejlepší Honza Lachnit (44:33), bronzovou příčku pro změnu mezi ženami slavila další specialistka na sajrajt všeho druho pod nohama Jana Václavková (58:21). Na spojení veteránských kategorií do jediné nad čtyřicet let tak trochu doplatil věkem již padesátník Zbyněk Jelínek, i tak ale s časem 56:12 a navzdory slušivému oblečku doběhl 29. celkově a 14. mezi „dědky“.
Slavilo se také ve Vyškově, kde možná ještě trošku předčasně vyhlíželi Mikuláše. Tamní Vyškovský mikulášský běh si ke svému sobotnímu startu vybrala Alena Vachutková a jako jedna z nejmladších na startu závodu žen na 4,8 kilometru vybojovala osmé místo za čas 25:02.
V neděli pokračoval nekonečný běžecký seriál Lysacup etapou z Visalají dlouhou 7,9 kilometru s převýšením 577 metrů. Na výbornou desátou pozici celkově dohmátl na vrcholu Lysé hory Roman Kovář (43:05), mezi muži nad 60 let opět statečně bojoval Vlastimil Raclavský (1:13:09). Už vám pomalu přituhuje, chlapci!:-)
Třetí volný den v řadě patřil rovněž Karlu Pikalovi a jeho premiérovému ročníku Běhu Červenkou. Trasu dlouhou 10,9 kilometru si budete moci hned dvakrát příští rok vyzkoušet i v rámci Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje a letos ji v testovacím provozu absolvovali i tři členové našeho klubu. A všichni hned dosáhli na bednu! Michal Škarabela (46:31) byl druhý mezi čtyřicátníky, Jarda Vaněk (1:00:18) vyhrál kategorii šedesátníků a Honza Sedláček (1:22:54) bral stříbro mezi borci nad sedmdesát let. Gratulujeme!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *