Ozvěny víkendu: výhry v Hlušovicích a Bezuchově, Atény a Lysá

Ozvěny víkendu: výhry v Hlušovicích a Bezuchově, Atény a Lysá

Datum zveřejnění: 15.11.2017

Několik běžeckých šampionátů přinesl uplynulý víkend a našemu klubu zajistily pár pěkných úspěchů. O tituly mistrů Hlušovic se bojovalo v černovírském lese, řecké šampiony v maratonu korunovaly Atény, své běžecké vládce hledali horolezci v Bezuchově i milovníci stoupání na Lysé hoře. Tak se pojďme podívat na to, jak to šlo borcům v barvách Ligy 100.

Běh přes Černovírský les pořádá Karel Pikal a je součástí jeho Hanáckého běžeckého poháru. Zároveň se jedná o kultovní závod početné hlušovické běžecké komunity a již druhým rokem jej završuje příjemné setkání u přátel Krejčích. Proto je nanejvýš stylové, že letošním absolutním vítězem této rychlé asfaltové desítky se stal náš člen a hrdý Hlušovičák Zdeněk Krejčí výkonem 37:22. Aby toho nebylo málo, v céčku se z prvenství ve skvělém čase 40:35 radoval další občan Hlušovic a příslušník naší TJ Oldřich Adámek následovaný druhým Jardou Trojanem (42:22). Druhá celkově mezi ženami doběhla ve svém novém maximu 46:31 na desetikilometrové trati Blanka Doleželová. Čtvrté místo v áčku bral Lukáš Chlebek (43:12) a v déčku Jarda Vaněk (52:24). Osobák si na sedmé pozici mezi nejmladšími ženami vyspravila i Alena Fritscherová (52:06). A ještě jeden triumf: kategorii příchozích žen na trati dlouhé 3,5 kilometru vyhrála časem 20:41 Vlaďka Živělová.
Druhý sobotní mítink vyšperkovaný absolutním prvenstvím našich barev pořádal Horolezecký klub Bezuchov. Osmnáct kilometrů měřící závod Bezuchov – Helfštýn a zpět byl další běžeckou akcí na počest závěru horolezecké sezony. Řadu skvělých běžců v čele s elitním veteránem Petrem Kučerou zde nechal za sebou Honza Lachnit, který vyhrál časem 1:17:21. První místo mezi padesátníky slavil Zbyněk Jelínek (1:33:17) a desátý v pořadí čtyřicátníků byl Ivo Dospěl (1:28:15).
Pěknou porci stoupání si na svatého Martina užili také účastníci druhé etapy letošního Lysacupu z Ostravice s délkou 8 kilometrů a převýšením 922 metrů. Na osmou příčku se v ostré konkurenci dostal díky času 50:26 Roman Kovář a výborně opět běžel i šedesátník Vlastík Raclavský (1:24:35).
A na závěr pohled do zahraničí. Králem mezi králi je „autentický“ maraton na trati závodu z první novodobé olympiády běhaný z Maratónu na starobylý olympijský stadion v Aténách. Teploty blížící se na slunci třicítce, ale hlavně celkové převýšení kolem 500 metrů, s tím vším se museli vypořádat tisíce jeho letošních účastníků včetně trojice borců našeho klubu. Nejrychlejším z ní byl Tomáš Krejčí v parádním čase 3:11:44 jako celkově 311. borec v cíli a 109. muž do 34 let. Devětadvacátou nejlepší ženou a šestnáctou z těch nejmladších byla Jana Matějíková s časem 3:25:17. A vůbec se neztratil ani její strýc Lubomír Kachyňa coby 609. padesátník (čas 4:20:04). Gratulujeme, šampioni!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *