Ozvěny víkendu: vicemistrovská premiéra maratonkyně Doleželové

Ozvěny víkendu: vicemistrovská premiéra maratonkyně Doleželové

Datum zveřejnění: 31.10.2017

Pouhých pět závodů zbývalo před uplynulým víkendem do konce letošního ročníku Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje, a tak se spousta z nás rozběhla ve sváteční sobotu za loštickým tvarůžkem i tolik potřebnými body. Přesto se našli i tací, kteří úspěšně reprezentovali naše barvy na dalších podnicích. Tady je jejich stručný přehled.

Čtvrtek patřil v olomouckých parcích Karlu Pikalovi a jeho 6,5 kilometru dlouhému Říjnovému běhu Smetanovými sady. Celkově třetí nejlepší čas zde zaběhl Honza Lachnit (23:44) a opět prokázal svou stále stoupající (kam až se může došplhat?) formu. V kategorii mužů nad 40 let zvítězil Michal Škarabela (26:15) a celkové pořadí žen ovládla Jana Matějíková (29:04). Čtvrtí v padesátnících a mezi ženami do 39 let byli shodně Bohuš Barbořák (32:57) a Magda Zdráhalová (32:32), sedmé místo v ženském áčku brala Alena Fritscherová (38:44) a deváté mezi nejmladšími muži Lukáš Chlebek (28:36). Běh pro příchozí na 1300 metrů si tentokrát vybral Tomáš Fritscher, jenž se i přes několik zastávek v záhonech radoval z prvního místa v průměrném čase 25:28.
V sobotu se o veteránské tituly na královské trati bojovalo na Vinařském maratonu ve Velkých Bílovicích. Přestože zdejší trať s celkovým převýšením přes pět set metrů rozhodně nepatřila k těm nejsnadnějším, pro svou maratonskou premiéru si ji zvolila Blanka Doleželová. A dobře učinila. V kategorii žen od 35 do 39 let doběhla celkově třetí, vzhledem k druhému místu pro slovenskou závodnici však v pořadí českého veteránského šampionátu brala stříbro za čas 4:09:19. Gratulujeme novopečené vicemistryni republiky! Devátý mezi muži nad 50 let byl Zbyněk Jelínek (3:38:46) a devatenáctý o kategorii níže (muži nad 45 let) Petr Stolička (4:50:23). Mimo veteránské pořadí běžel Vinařský maraton Tomáš Krátký a obsadil skvělé čtvrté místo mezi muži do 34 let výkonem 3:26:01. A to vše prosím pouhý týden po absolvování další kopcovité výzvy v podobě Chřibského maratonu.
Ve Velkých Bílovicích se zápolilo také na půlmaratonské trati. Své sobotní narozeniny oslavil sedmým místem v pořadí padesátníků a časem 1:47:52 Lubomír Kachyňa. Dodatečně blahopřejeme! Půlmaraton si střihla rovněž Kamila Banátová a byl z toho čas 2:04:00 a 33. pozice mezi nejmladšími dámami a dívkami.
Naše poslední zastávka míří na Zlínsko a konkrétně na desetikilometrový krosový závod Otrokovické svahy. Těsně za medailemi na čtvrté příčce v čase 42:11 zde doběhl Zdeněk Dokulil. I tak gratulujeme!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *