Ozvěny víkendu: maratonec Krátký, chlapák Dostál i bedny u Karla Pikala a v Rychlebských horách

Ozvěny víkendu: maratonec Krátký, chlapák Dostál i bedny u Karla Pikala a v Rychlebských horách

Datum zveřejnění: 23.10.2017

Po krátkém vzepětí babího léta se podzim pomalu chystá překulit do dušičkového (ne)času a zároveň také postupně ubývá nabídka běžeckých závodů. Stále je ale dosti široká, tak se pojďme podívat na to, co se v uplynulých dnech dělo na závodních tratích z pohledu našich členů.

Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje přinesla o víkendu Grymovskou pětku, což je akce natolik oblíbená a vydařená, že snad právě kvůli ní řada běžců v barvách olomoucké Ligy stovkařů neměla potřebu vyhledávat jiné závodní osvěžení. Tradičně jsme tak obsadili v hojném počtu pouze další dva podniky Karla Pikala a jeho Olomoucké běžecké ligy. Úterní Podzimní neředínský kros s délkou 7,2 kilometru přinesl i přes bloudění v závěru celkové třetí místo Honzovi Lachnitovi (28:15), naopak o téměř jistou bednu připravila stejná orientační chyba Zdeňka Krejčího. Jako úplně první žena se v cíli objevila Jitka Fojtková (32:55), druhá mezi nejzkušenějšími dámami byla Jana Minaříková (37:45) a třetí absolutně i mezi těmi nejmladšími Blanka Doleželová (34:21). Bronzovou příčku obsadil mezi šedesátníky také Jarda Vaněk (38:07). Čtvrtou pozici přidal v béčku Michal Škarabela (29:52), pátou mezi ženami do 39 let Pavlína Zadorožná (38:42) a sedmý v áčku byl Tomáš Krejčí (29:21). V pátek se Olomoucká běžecká liga stěhovala do Náměště na Hané, odkud startoval Běh do vrchu Olbramice. Závod žen na tamní bezmála šestikilometrové trati ovládla a absolutně pátá byla Jana Matějíková (29:10).
Dva podniky během jediného týdne stihl také seriál Chlapáckých běhů situovaný převážně na Šumpersko. Ve středu se v Novém Malíně běžela Malínská osmička a s časem 36:11 byl na ní mezi padesátníky čtvrtý Jiří Dostál. Jirka se pak vytoužené bedny ve své kategorii dočkal v neděli na Horokrosu v Šumperku (15,5 kilometru a 418 metrů převýšení), kde byl časem 1:28:59 třetí. Gratulujeme a těšíme se na viděnou!
Hned trojice našich běžců se o víkendu vydala do Rychlebských hor na horský závod Zapomenuté hory. Běžely se tři distance a na té prostřední (cca 46 kilometrů s převýšením bezmála 2000 metrů) skončil časem 4:26:11 celkově druhý horský nezmar Honza Lachnit. Mezi ženami do 42 let byla pětadvacátá Judita Nagyová (7:37:38) a na „krátké“ vzdálenosti o délce 24 kilometrů doběhl jedenáctý mezi muži Honza Špička (2:30:50). Tak rychlé vstřebávání kyseliny mléčné.:-)
A královská disciplina na závěr. V sobotu startoval v Kroměříži již 45. ročník těžkého, ale překrásného Chřibského maratonu (kdysi býval součástí i naší Velké ceny). Na startovní čáru se postavil a do cíle úspěšně dorazil v čase 3:13:09 Tomáš Krátký jako devátý borec celkově a pátý mezi nejmladšími muži. Skvělý výkon!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *