Ozvěny víkendu: běh kolem přehrady, přes brody, kopce i celý okres

Ozvěny víkendu: běh kolem přehrady, přes brody, kopce i celý okres

Datum zveřejnění: 11.10.2017

Hodně pestrá a zajímavá byla nabídka běžeckých akcí na sklonku uplynulého týdne. Dalo se z ní vybrat snad vše myslitelné od klasických tratí až po brodění či dokonce přeběh celého prostějovského okresu. Tak se na to pojďme podívat hezky popořádku.

A začít musíme už ve středu, kdy se (jak jinak) pod taktovkou Karla Pikala konala Nemilanská osmička jako další díl Olomoucké běžecké ligy. Celkově třetí zde skončil Honza Lachnit s časem 30:24. V béčku se na stupně vítězů dostali druhý Jirka Ingr (34:13) a třetí Michal Škarabela (34:35). Druhé místo mezi šedesátníky bral Jarda Vaněk (43:44). Shodně pátí byli Tomáš Krejčí (33:19) mezi nejmladšími muži a Bob Barbořák (44:17) v kategorii nad padesát let. Ze šesté pozice mezi čtyřicátníky vše navíc jistil Petr Stolička (39:45).
Přehled víkendových sportovních úspěchů našich členů zahájíme v Brně na stále oblíbenějším závodu Vokolo Príglu. Ten patří pravidelně do běžeckého kalendáře naší čestné členky Petry Kamínkové, která tentokrát oběhla známou Brněnskou přehradu jako nejrychlejší žena v čase 52:19, což zároveň znamenalo i skvostné 22. místo v absolutním pořadí. O šest příček za Petrou dorazil do cíle Zdeněk Dokulil (53:06), čtrnáctý mezi padesátníky byl Marek Zatloukal (1:03:24) a pětadvacátý Lubomír Kachyňa (1:07:41). Krásné šesté místo mezi ženami nad šedesát let si připsala Hanka Tučková (1:37:22), mezi čtyřicátníky byl 94. Petr Koupil (1:06:29) a 167. Petr Stolička (1:11:55). Petrovi se navíc v sobotu podařil husarský kousek, když se po bleskovém přesunu z Brna postavil ještě po poledni na start závodu K3 – Krčmanský běh přes tři vrcholy a na zdejší 11,6 kilometru dlouhé trati skončil v kategorii nad 40 let 22. v čase 1:23:53. Čtvrtou příčku ve stejné kategorii obsadil Michal Škarabela (49:14), ale vůbec nejlépe se v Krčmani vedlo Janě Minaříkové, která časem 1:06:32 vyhrála mezi ženami nad 40 let. Gratulujeme!
Komu by tři vrcholy v drsné krajině kolem Krčmaně nestačily, mohl se v sobotu vydat do Čeladné na Beskydský půlmaraton. Z našeho klubu tak učinili dva milovníci horských běhů – Jana Matějíková byla mezi ženami celkově osmá a v kategorii šestá za čas 2:15:21, sedmé místo mezi muži třicátníky obsadil Tomáš Krátký (2:01:09).
Poslední sobotní závod s účastí našich barev patřil příznivcům brodění. Na startu běžecké části extrémního závodu tříčlenných štafet Bobr Cup jsme měli hned několik zástupců. Celkově patnáctý a čtvrtý ve své kategorii doběhl Radek Ambrož (1:00:56, Moolbike.cz), 23. absolutně skončil Standa Krajča (1:03:25, Topte dřevem – Dream team), úplně prvním padesátníkem v cíli byl Pavel Jína (1:09:04, Litovelský šok) a čtrnáctou ženou Kristýna Chmelková (1:20:23, Tři kočky). Mezi ženami ještě bodovala 25. místem Magda Zdráhalová (1:27:01, Spolužáci po X+1 letech). A co je důležité, nikdo se (snad) neutopil.:-)
V neděli příznivci tradičních závodů Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje nostalgicky zavzpomínali na zaniklý Běh na Praděd i večírky po něm a vydali se zdolávat stoupání a následné pekelné klesání na trati Stará Ves – Alfrédka – Stará Ves. Komu by tato horská chuťovka nestačila, mohl si střihnout rovnou celý Přeběh přes okres Prostějov. Z našich členů se na jeho trať vypravila jako správná patriotka Judita Nagyová, která ve štafetě s Ivanou Novákovou skončila druhá za 3:48:16. A co takhle příště zkusit přeběhnout rovnou celý kraj?

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *