Ozvěny víkendu: Ostravský maraton, Běchovice a spousta dalších závodů

Ozvěny víkendu: Ostravský maraton, Běchovice a spousta dalších závodů

Datum zveřejnění: 27.9.2017

Ještě zhruba měsíc si budeme užívat druhého z vrcholů letošní sezony. Září sice zatím (alespoň tady na střední Moravě) vesměs propršelo, běžcům to však nevadí. Lepší než letní vedra, ne? Tak si pojďme postupně probrat tu kupu závodů, která se nám nahromadila za poslední dny...

Závodní víkend začal v podstatě už minulý čtvrtek v Rajnochovicích v Hostýnských vrších, kde se konal závod pro příslušníky integrovaného záchranněho systému Horský půlmaraton – Velká cena Unitop ČR. Vedle samotných uniformovaných borců se jej mohli zúčastnit i zájemci z řad široké veřejnosti, čehož naplno využil „náš“ Honza Lachnit k absolutnímu prvenství v čase 1:38:01. O svém triumfu na těžké trati s převýšením 900 metrů rozhodl až v závěrečném seběhu. Ten si vychutnal i druhý vyslanec naší TJ Bohuš Barbořák, který bral v kategorii open bez rozdílu věku osmnáctou příčku za čas 2:42:37.
V pátek se v Moravském Berouně běžel již 45. ročník mítinku Berounský trojúhelník a mezi muži si třetí místo připsal Roman Kovář. To mu ovšem nestačilo, takže si v neděli zajel ještě do Ostravy na tamní Craft Runfest a zvítězil časem 1:15:57 na půlmaratonské trati mezi veterány nad čtyřicet let (třetí celkově). V Ostravě se běžel v rámci této akce i maraton a osobním rekordem 2:59:43 (poprvé pod tři hodiny) se zde blýskl Tomáš Krátký, jenž byl za to odměněn šestou pozicí absolutně a druhou v kategorii nejmladších mužů. Oběma velká gratulace!
Víkend byl také ve znamení horských běhů, konkrétně Rockpoint Horské výzvy, jejíž pátý díl hostily Krkonoše. Na střední trati dlouhé zhruba 35 kilometrů se představila Kristýna Chmelková a časem 3L:58:19 skončila celkově 27. a čtvrtá mezi ženami.
Silné zastoupení jsme měli v sobotu na městském běhu 5/10 mil Brnem. Na delší z nabízených vzdáleností skončil absolutně šestý a čtvrtý v áčku Zdeněk Dokulil (čas 53:21) v konkurenci takových borců, jako jsou Jiří Čípa nebo Daniel Orálek. Na bednu mezi padesátníky se díky třetí příčce a času 1:08:06 dostal Lubomír Kachyňa a trio našich zástupců na deseti mílích doplnil Petr Stolička (1:13:36, 25. místo v béčku). Na poloviční distanci zvítězila v kategorii nad 35 let Martina Otčenášková (34:17) a mezi nejmladšími ženami byla dvanáctá Kamila Banátová (39:49). Díky za stupně vítězů i všechny kvalitní výkony!
A na závěr legendární Běchovice. V mistrovském závodu jsme nakonec měli jediného zástupce Stanislava Krajču, který časem 36:28 dosáhl na 48. příčku mezi muži. A v nemistrovské části se již podruhé v uplynulém týdnu blýskl vítězstvím Honza Lachnit, tentokrát mezi muži do 39 let (čas 36:37 a celkové osmé místo). Na 63. pozici mezi čtyřicátníky jej doprovodil Michal Škarabela (42:45). A opět nezapomínejme ani na naši čestnou členku Petru Kamínkovou, v čase 35:59 čtvrtou mezi ženami v mistrovském závodu. Byl to zkrátka vydařený víkend.

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *