Ozvěny víkendu: B7 s titulem pro Kristýnu Chmelkovou, vrchy i dvě míle

Ozvěny víkendu: B7 s titulem pro Kristýnu Chmelkovou, vrchy i dvě míle

Datum zveřejnění: 5.9.2017

Zatímco adepti na přední místa ve Velké ceně vytrvalců Olomouckého kraje úporně bojovali o cenné body do pořadí seriálu v Drahanovicích, na severovýchodě republiky se odehrála běžecká bitva ještě daleko epičtějších rozměrů...

V dešti a chladu nadcházejícího podzimu se zde totiž konal extrémní přechod (či pro některé přeběh) Beskyd – proslulá Beskydská sedmička. Letos jako otevřené mistrovství republiky v horském maratonu dvojic. A jedním mistrovským titulem se můžeme pochlubit i my!
Adidas – Continental Beskydská sedmička, jak zní její celý název, odstartovala z centra Třince v pátek večer za stálého deště a chladu. A právě počasí bylo asi hlavním důvodem toho, že se do cíle závodu o délce 95 kilometrů s převýšením 5470 metrů nedostalo opravdu velké množství přihlášených dvojic. To ale neplatilo o ryze ženském týmu tvořeném naší Kristýnou Chmelkovou spolu s Marií Zelenou, které časem 15:36:32 obsadily absolutně 27. místo a mezi ženskými dvojicemi nenašly žádné přemožitelky. Kristýna se tak raduje z titulu mistryně republiky a my máme radost s ní!
Druhým zástupcem našeho klubu na dlouhé trati „bé sedmičky“ byl Vlastimil Raclavský, jenž vytvořil velezkušené duo s Bedřichem Vynikalem. Oba borci už překročili šedesátku, takovou kategorii však pořadatelé nevypsali, takže se Vlastík s Beďou museli spokojit s osmnáctým místem mezi padesátníky za čas 23:10:30. A název týmu? Dopijem a nepudem.:-)
Vrchy si o uplynulém víkendu dosyta užil i Jan Lachnit, který si střihl dvojzávod v krásných scenériích východních Čech. V sobotu byl Honza šestý v kategorii mužů do 40 let i celkově na Běhu Broumovskými stěnami – 24 kilometrů s velkým převýšením, k tomu schody, kameny, bláto, kořeny a kaluže. A v neděli na „výklus“ vrchařský závod Sázava – Lázek (7,9 kilometru, 375 metrů převýšení) a čtvrtá příčka v áčku za čas 36:28. Tak příště v Beskydech, frajere!:-)
No a na závěr srdcovka Hanky Tučkové, která si v olomouckých Smetanových sadech dala zářijové pokračování seriálu Dvě míle s úsměvem. Bylo z toho výborné čtvrté místo mezi ženami a čas 19:04.

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *