Ozvěny víkendu: dvě stříbra Standy Krajči i vrchařský bronz Jany Václavkové

Ozvěny víkendu: dvě stříbra Standy Krajči i vrchařský bronz Jany Václavkové

Datum zveřejnění: 30.8.2017

Doba letního běžeckého útlumu je definitivně za námi a poznali to také pravidelní účastníci Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje, jimž uplynulý víkend uchystal hned dvě výživné porce v podobě náročných, ale jinak veskrze pohodových závodů v Bohuňovicích a Grygově. Jejich výsledky máte určitě prostudované, proto se pojďme zaměřit na další zajímavé akce z předešlých dní.

A začněme trochu netradičně už středou, kdy se na olomouckém atletickém stadionu bojovalo o tituly krajských přeborníků na dráze. Náš klub vyslal na toto klání Stanislava Krajču a dobře učinil: Standa se na trati 3000 metrů blýskl druhým místem ve výborném čase 9:51:77 a pověsil si tak na krk stříbrnou medaili.
Ve svém stříbrném tažení však borec nepřehlédnutelný svou postavou, vizáží, ale především atletickými výkony pokračoval i v sobotu – to pro změnu uzmul díky času 1:23:38 druhé místo absolutně i v kategorii nejmladších mužů na stále oblíbenějším Půlmaratonu Moravským krasem v Blansku. Za sebou nechal hned 650 dalších startujících! A když už jsme u Standy, tak jen doplňme, že v neděli svůj trojboj pozlatil vítězstvím ve své kategorii na Podlesácké desítce, kde doběhl celkově třetí. Klobouk dolů!
Zpátky do Blanska, zapomenout totiž nemůžeme ani na další vyslance našeho klubu. Po zdravotních obtížích vítáme zpátky na závodních tratích manžele Pískovy. Lída časem 2:15:32 brala krásné jedenácté místo mezi ženami v kategorii C a Tomáš si časem 2:02:56 řekl o 24. příčku v mužské kategorii se stejným písmenkem. Mezi padesátníky startoval rovněž Vladimír Dočkal a doběhl o dvě příčky za Tomášem v čase 2:04:07. A aby to bylo úplně kompletní – naše čestná členka Petra Kamínková zvítězila absolutně mezi ženami a celkově byla šestá i v mužské konkurenci díky času 1:24:27. Gratulace do Kokor, Doloplazů i na Svatý Kopeček.
Ještě jedno medailové umístění si připsal náš klub tentokrát ve vrchařském poháru. Moc hezký závod Výprachtice – Buková hora si ke svému startu vybrala Jana Václavková a časem 43:10 uzmula třetí místo mezi ženami do 34 let. I Tobě díky, Jani!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *